De voordelen van gastouderopvang

Gastouderopvang = persoonlijke aandacht Het grote verschil tussen een kinderdagverblijf en gastouderopvang is persoonlijke aandacht. Omdat een gastouder minder kinderen tegelijkertijd opvangt, kan deze meer persoonlijke aandacht geven aan jouw kind. Met meer persoonlijke aandacht en zorg krijgt je kind de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Een gastouder kan snel en goed inspelen op de behoeftes, het karakter, de voorkeuren en de talenten. Op deze manier ontwikkelt je kind zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.
Gastouderopvang = flexibel en geeft rust Gastouderopvang is flexibeler dan institutionele kinderopvang. Je kunt met jouw eigen gastouder afspraken maken over de begeleiding en dagindeling van jouw kind. Een gastouder heeft ook de mogelijkheid om in te spelen op jouw wensen. Gastouderopvang kent geen openings- en sluitingstijden en geen wachtlijsten. Je hoeft dus niet vanuit je werk naar de opvang te racen. Avond-, nacht- en weekendopvang behoren vaak tot de mogelijkheden. Veel gastouders bieden zelfs de mogelijkheid om jouw kind ook op te vangen als het ziek is. Zo hoef je geen vrije dag op te nemen. Dit alles zorgt voor rust in je gezin en dit betekent weer rust voor jou!
Gastouderopvang = voordeliger Je neemt bij een gastouder de uren af die je nodig hebt en betaald dus echt wat je gebruikt en niet van openingstijd tot sluitingstijd.