Bericht van onze gastouders

Dag van de gastouder

In 2002 is de dag van de leidster/pedagogisch medewerker/gastouder in het leven geroepen. Een dag waarop wij als individu in het zonnetje gezet worden. Echter ervaren wij vrijwel elke dag de waardering van onze vraagouders! Daarom vinden wij (alle gastouders uit heel Nederland) dat het dit jaar tijd wordt om niet zelf in het zonnetje gezet te worden, maar aandacht te vragen voor ons mooie beroep.

Voor de mensen die nog niet bekend zijn met gastouderopvang. Die nog niet weten dat het een hele fijne, professionele en erkende vorm van kinderopvang is. En dat u, wanneer u kiest voor gastouderopvang, gewoon in aanmerking kunt komen voor een tegemoetkoming in de kosten door de overheid.

Daarom hebben wij, gastouders uit heel Nederland, de krachten gebundeld en gaan een hele nieuwe betekenis geven aan de Dag van de Gastouder! Wij vieren deze speciale dag graag samen met onze opvangkindjes, want daar ligt uiteraard ons hart!

Zo is er special voor ons een vlag ontworpen, die wij deze dag uit zullen hangen omdat het "ons" feest is. Hierdoor kunt u tegelijkertijd ook zien waar er een gastouder bij u in de buurt zit. (hier kunt u terecht voor evt. meer informatie)

Zoals elke dag zal er worden voorgelezen aan de kinderen, maar deze dag hebben we afgesproken dat we allemaal om 10.30 uur hetzelfde feestelijke verhaal aan onze kindjes gaan voor lezen.

Om 15.00 uur zullen we luidkeels met onze kindjes een liedje zingen, welke speciaal voor ons op onze speciale dag is geschreven op een bestaande herkenbare melodie.

Om 16.00 uur zullen alle gastouders in Nederland met hun opvangkindjes bellen gaan blazen. Verder zal elke gastouder er die dag op zijn of haar eigen manier een feestje van maken (zoals natuurlijk elke dag in de gastouderopvang een feestje is.)

Daarnaast zijn wij al tijden bezig met een heel groot kunstwerk, gemaakt door heel veel kindjes uit heel Nederland. Dit kunstwerk zullen wij op 17 september gaan onthullen.

Ook hebben wij ons ingezet voor een goed doel, te weten de clini clowns. Wij zullen de Cliniclowns een cheque overhandigen ter waarde van het bedrag dat wij met onze acties hebben opgehaald om de kindjes die te ziek zijn om bij een gastouder te komen spelen, toch ook een glimlach te kunnen bezorgen.

Houd dus op 17 september onze facebookpagina's in de gaten om op de hoogte te blijven van alles!